Değerli Akademisyenler ve Öğrencilerimiz,

VI. Uluslararası KAYES Kongresi 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde Avrasya Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Derneği (ASEAD) tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi iş birliğinde “Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz Vizyonu: Ekonomik ve Siyasi Yansımalar” ana teması ile online ve yüz yüze olmak üzere hibrit formatta ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde düzenlenecektir. VI. Uluslararası KAYES Kongresinin amacı, Geleceğin Akdeniz Ekonomisi: Enerji ve Çevre Doğu Akdeniz’in Siyasi ve Güvenlik Boyutu Kıbrıs ve Avrupa Birliği İlişkileri Türkiye ve K.K.T.C.’de Sanayi Sektörü Türkiye ve K.K.T.C.’de Hizmetler Sektörü Türkiye ve K.K.T.C.’de Tarım Sektörü Türkiye ve K.K.T.C.’de Lojistik Sektörü Türkiye ve K.K.T.C.’de Girişimcilik ana başlıklarında, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz vizyonunu tüm boyutlarıyla ele almak; siz değerli akademisyenlerin, farklı sektörlerde çalışanların ve bürokratların katkıları ile bilimsel bir zeminde tartışmaktır.

Gönderilen özetler ve tam metinler "akran değerlendirmesi" (peer review) hakem sürecine tabidir. Hakem sürecinde çift kör hakemlik sistemi kullanılmaktadır. Kabul edilen özetler ve gönderilen tam metinler E-ISBN ile ASEAD internet sitesinde yayımlanacaktır. ASEAD tarafından yayımlanan Journal of Economics and Research (E-ISSN: 2717-9907) dergisinin yayım kriterlerine uygun bulunan sınırlı sayıdaki tam metinlere dergide yayımlanma fırsatı verilecektir.

İlaveten, E-ISBN ile yayımlanacak olan kitapta da seçilen tam metinler bölüm olarak yer alacaktır. VI. Uluslararası KAYES Kongresi uluslararası bir niteliğe haiz olup; öğretim üyeliği/öğretim görevliliği atamaları, doçentlik ve profesörlük kadrolarına atamalar da dahil olmak üzere, akademik yükselme kriterlerini karşılamaktadır.

Yazımız ekinde kongre afişimiz yer almaktadır. Kongre konu alt başlıkları, kayıt, özet gönderim ve diğer konular hakkında detaylı bilgi için kayes.asead.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. VI. Uluslararası KAYES Kongresinde buluşma dileğiyle.

Kayes