Değerli öğrencilerimiz

ASBÜ Hazırlık programında eğitim Akademik Takvimde de belirtildiği üzere 02 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır.

Eğitim başlamadan hangi seviyeden devam edeceğiniz ya da Hazırlık eğitiminden muaf olup olmayacağınızın belirlenmesi için 18 Eylül 2023 tarihinde  Seviye Belirleme Sınavı yapılacaktır. Bu sınavı takiben Yeterlilik sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerimiz için 21-22 Eylül 2023 tarihinde İngilizce  Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Seviye Tespit sınavı: Seviye Tespit sınavına girmeyen yeni kayıtlı öğrenciler (2023-2024) Yeterlilik sınavına girmeye hak kazanamazlar. Yeni kayıtlı öğrencilerin Yeterlilik sınavına girmeye hak kazanabilmesi için 100 üzerinden 60 puan ve üstü alması gerekmektedir. Seviye Tespit sınav sonuçları Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi  (OBS) üzerinden Akademik Takvimde belirtilen tarihte ilan edilecektir.

İngilizce Hazırlık programı öğrencileri için: 2023-2024 yeni kayıtlı öğrencilerimizin 18 Eylül 2023 en geç saat 08.45'de İngilizce Seviye Tespit sınavına girmek üzere 216 nolu sınıfta olması gerekmektedir.

Seviye Tespit Sınavına katılmayan  yeni kayıtlı öğrenciler (2023-2024) Başlangıç kuruna yerleştirilecektir. Kur değişikliği talepleri dersler başladıktan sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılabilir ve varsa eğer değişiklerin yapılması dersler başladıktan sonraki ikinci hafta içinde yapılabilecektir. Derslere devam takibinin ilk günden itibaren yapılması sebebiyle öğrencilerin kayıtlı oldukları seviyede derslere devam etmeleri gerekmektedir. Derslere devam yönetmeliğimize göre %85’dir.

Eski kayıtlı olup (2022-23 ve öncesi) ASBÜ Hazırlık programını tekrar eden öğrencilerimizin Seviye Tespit sınavına girmesine gerek yoktur, EPE'ye doğrudan girebilirler. Hazırlık programında muaf olacak puanı alamadıkları takdirde bir önceki akademik yılda en son hangi kurda devam etme hakları varsa o kurda devam edeceklerdir.

Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

ASBÜ Yabancı Dil Seviye Tespit ve Yeterlilik sınavlarının telafi sınavı yoktur. Bu nedenle, öğrenciler sınavlara belirtilen tarihte ve derslikte kurallara uygun şekilde girmekle ve kendileriyle yazılı ve sözlü olarak paylaşılan kurallara uymakla yükümlüdür.

İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI İÇERİĞİ

25 Dinleme sorusu

35 Dil bilgisi ve Kelime bilgisi sorusu

20 Okuma anlama sorusu

*60 ve üstü puan alan 2023-24 kayıtlı öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanır. Hazırlık programını tekrar eden öğrenciler Yeterlilik sınavına girebilir.

NOT TABLOSU

80 üzerinden

BAŞLANGIÇ:

BAŞLANGIÇ-ÜSTÜ:

ORTA:

ORTA-ÜSTÜ:

100 üzerinden

BAŞLANGIÇ:

1 – 31

BAŞLANGIÇ-ÜSTÜ:

33 – 49

ORTA: