Değerli öğrencilerimiz,

2023-2024 akademik yılı öğrenim ücretlerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

• Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa kentinde eğitim-öğretim yapılmaktadır.
  • 2023-2024 ders yılı için, öğrenim ücretleri; Hukuk Fakültesi için; 50.000 TL, Diğer tüm bölümler için 46,000-TL  olarak belirlenmiştir.
  • 5.000 TL T.C. ve KKTC öğrencilerinin kayıt ücreti olarak belirlenmiş olup, her öğrencinin güz dönemi başında kayıt ücretini ödemesi gerekmektedir.
  • Ayrıntılar için; ÖSYM 2022 Kontenjanları, Koşulları ve Bakınızlar;
  • Ek Burslar ve Oranları

1- Şehit eşi ve şehit çocuğu bursu: ÖSYM ile yerleşmek koşulu ile normal öğrenim
    süresince % 100 Burs verilmektedir.

2- Gazi Eşi ve gazi çocuğu bursu: ÖSYM ile yerleşmek koşulu ile normal
    öğrenimsüresi boyunca % 50 indirim bursu)

3- Engelli Bursu: ÖSYM ile yerleşmek koşulu ile normal öğrenim süresi boyunca
    %40 ve üzeri engellilere % 100 Burs verilmektedir.

4- Kardeş Bursu: ÖSYM ile yerleşmek koşulu ile normal öğrenim süresi boyunca
    kardeşlerden 2. sine % 25 Burs verilmektedir.

5- Tercih bursları : ÖSYM % 50 indirimli ve Ücretli kontenjanlar için

1. tercih ile yerleşene ilk 4 yıl süre ile ek % 25 tercih bursu,
    2. tercih ile yerleşene ek % 20
    3. tercih ile yerleşene ek % 15 tercih bursu indirimi disiplin cezası alınmadığı sürece
    normal öğrenim süresince verilmektedir.

ÖSYM bursu lisans programında başladıkları yıldan itibaren ilk 4 yıllık süre içerisinde devam etmektedir. ÖSYM bursuna ek olarak, sadece en yüksek oranlı tek bir ek burs imkânı verilmektedir.