Ana içeriğe atla
  • 2023-2024 ÖSYM ile Yerleşen TC Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri:

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesine YKS-2023 sınav sonucuyla yerleşen ve kayıt hakkını elde eden öğrenciler, aşağıdaki belgelerle birlikte Kuzey Kıbrıs Haspolat Lefkoşa bölgesinde bulunan Öğrenci İşleri Bürosuna 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri içerisinde şahsen veya noter vekâleti ile vekilen başvurup kayıtlarını yaptırabilirler. (E-devletten kayıt yapılmayacaktır.)

  • Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Yeni Kayıt (YKS-2023)

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesine 2023-YKS ile kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler e-devlet üzerinden kayıt yapamayacaklardır. ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, Haspolat Kavşağı, No: 20 Lefkoşa/KKTC adresine bizzat veya noter vekaletiyle başvurup, kayıt evraklarıkayıt ücreti ve öğrenim ücreti dekontuyla birlikte kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

KKTC'ye kayıt için  gidemeyecek öğrenciler, ASBU/Ulus Ziraat Hizmet Binası, YDYO girişi, Hacı Bayram Mh.. Çankırı Cad. No:3 adresine gelerek kayıt yaptırabilirler. 

 

Kayıt için Gerekli Belgeler

• 2023 YKS sonuç belgesi ( Yerleştirme Puanları ve Başarı Sıralamaları dahil)

• Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 1 adet fotokopisi,

• Nüfus cüzdanının 1 adet fotokopisi,

• 6 adet vesikalık resim,

• 29 yaşından büyük erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi)

• İkametgâh Belgesi

• Yıllık eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu. ( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir)

 

Aşağıda belirtilen sağlık raporları kayıt tarihlerine kadar yetiştirilemediği takdirde en geç 1 ay içerisinde Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi (KKTC-Lefkoşa) Öğrenci İşlerine teslim edilebilir.(1 ay süresinin geçmemesine önem gösterilmektedir)

 

• Sağlık Raporu Akciğer Grafisi yazılı rapor sonucu , Tüm kan tahlillerinin sonuç değerleri ;HIV, Hepatit B ve Hepatit C tetkiklerini içeren sağlık raporu  ve 1 adet fotokopisi

• (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.) E-nabız üzerinde yer alan raporlar ve çıktıları kabul edilmemektedir.

 

Not: Muhaceret (İkametgah) işlemleri için öğrencilerin KKTC’ye pasaport ile giriş yapmaları gerekmektedir. Pasaportu olmayan öğrenciler kayıtlardan sonra öğrenci muhacereti yapabilmek için en geç bir ay içerisinde pasaportlarını temin etmeleri ve muhaceret işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. (https://icisleri.gov.ct.tr)

 

Üniversitemizin öğrenim ücretleri Türk Lirası’dır. Fonlarda oluşabilecek değişiklik harçlara yansıtılabilecektir.

 

 

Tarih

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.